Valgau, ką noriu ir lieknėju. Beveik frittata su cukinijomis

Mandra frittata lietuviškai gali būti pavadinta kiaušinių apkepu su įvairiomis daržovėmis, orkaitėje kepta kiaušiniene. Šis patiekalas yra nekaloringas, baltymingas (dar baltymingesniu jį galima paversti dedant ne kiaušinius, o tik jų baltymus), skanus ir ypač tinkamas pusryčiams, o maistine verte ir vakarienei. Nors aš jį šiandien valgiau pietums.

Ypač greitai pagaminamas, greitai iškepamas, dar greičiau pradingstantis nuo stalo. Ir nepiktas siekiant gražios figūros. Gražiai papuoštas gali tapti tikra stalo pažiba. Būtent todėl šiandien šį apkepą išbandžiau paruošti apverstų pyragų technika. Juk valgyti gražų maistą skaniau. 🙂

Į tokią kiaušinienę galima dėti, kas pasipainioja šaldytuve. Ji skanu su sūriu, su kumpeliu, su daržovėmis. Aš šįkart stengiausi ją padaryti turtinga daržovėmis ir spalvomis.

fritatata1.jpg

Pusė nedidelės cukinijos

Pusė nedidelės paprikos

Nedidelė morka

Šaukštelis aliejaus

6  kiaušiniai (mažiukai)

30 g. Džiugo sūrio

Pipirai, druska ar kiti mėgstami prieskoniai

Įkaitinau orkaitę iki 175 laipsnių. Griežinėliais supjausčiau cukiniją ir išdėliojau aliejumi pateptoje (kruopščiai) skardoje. Smulkiai supjausčiau papriką, smulkia tarka sutarkavau morką, gerai išplakiau kiaušinius ir viską sumaišiau. Pagardinau pipirais ir druska. Visą miksą supyliau ant cukinijų ir ant viršaus užbarsčiau sūrio. Skardą apdengiau foliją ir sukišau į orkaitę. Kepė kol iškepė, 20+ minučių, galiausiai nuėmiau foliją, leidau paskrusti. O išimdama apkepą apverčiau. Skanaus!

fritatta3

Gavau 3 nemažas porcijas. Valgiau su pomidorais, kopūstų salotomis, šiek tiek duonos. O čia kalorijos:

fritatta

Do Your Work!

Parašykite komentarą